Raad van State: Uplace mag - voorlopig - doorgaan

09/08/12 om 05:54 - Bijgewerkt om 05:54

Van de De Raad van State mag de ontwikkeling van de megamall Uplace in Machelen tot nader order doorgaan. Een concurrent wilde die laten stopzetten.

Raad van State: Uplace mag - voorlopig - doorgaan

De Raad van State verwierp de vraag van een concurrerende projectontwikkelaar (de gelieerde nv's Iret, Bosstraat en Woluwe Viaduct) om het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (Grup) voor de Rand rond Brussel te schorsen, schrijft De Standaard.

In dat Grup werd Uplace's geplande shoppingcomplex in Machelen ingekleurd. Iret koestert ook plannen voor de bouw van een shoppingcenter in de buurt en voelde zich door Uplace gedwarsboomd. Maar volgens de Raad van State kon de verzoekende partij geen moeilijk te herstellen nadeel aantonen.

'Volgend jaar beginnen bouwen'

Uplace reageert tevreden op het verworpen schorsingsverzoek. "Nu kunnen we volgend jaar beginnen te bouwen, zoals gepland", zegt COO Lorin Parys. "In september stellen we het project voor aan huurders in Brussel, Londen en Parijs."

Ten gronde is de kous echter nog niet af. Acht partijen (waaronder de steden Leuven en Vilvoorde, het Brussels Gewest en de milieubeweging) zijn naar de Raad van State gestapt om het bewuste Grup te laten vernietigen. Deze procedure kan nog enkele maanden duren. Ook de bouwvergunning en de milieuvergunning worden nog aangevochten. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners