PVDA+ belooft 'stevige linkse oppositie' in Antwerpen

14/10/12 om 18:52 - Bijgewerkt om 18:52

De linkse partij PVDA+ lijkt voor een grote verrassing te gaan zorgen in Antwerpen, waar ze afstevent op een drietal zetels.

PVDA+ belooft 'stevige linkse oppositie' in Antwerpen

© Belga

Voorzitter en Antwerps lijsttrekker Peter Mertens is naar eigen zeggen tevreden met de resultaten tot nu toe en belooft een 'stevige linkse oppositie' in de Antwerpse gemeenteraad.

'We hadden dit voelen en zien aankomen, want sociale thema's als betaalbaar wonen en onderwijs stonden de voorbije jaren niet op de agenda in Antwerpen', vindt Mertens. 'Heel wat mensen waren daar ontgoocheld over. Het is nu onze verantwoordelijkheid om hen een stem te geven.'

Dat PVDA+ heeft bijgedragen tot de versnippering van links in Antwerpen, wil Mertens niet gezegd hebben. 'Het lichtpunt van deze verkiezingen is net dat er een stevige linkse oppositie zal zijn. De Stadslijst moet ook in eigen boezem kijken, want als je een week voor de verkiezingen nog steeds zegt dat er in Antwerpen geen wooncrisis is ben je toch echt wereldvreemd. Al is het voorts niet aan mij om de resultaten van andere partijen te analyseren.' (Belga/TE)

Onze partners