Pukkelpop: 'Nog veel te vroeg om al lessen te trekken' (Leterme)

19/08/11 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:45

De ochtend nadat het noodweer de festivalweide van Pukkelpop heeft getroffen, is het nog veel te vroeg om al lessen te trekken uit wat gebeurd is, zegt premier Yves Leterme.

Yves Leterme (CD&V) bezocht samen met minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) het hulpverleningscentrum in Hasselt. Ze kregen er een briefing over wat donderdagavond gebeurd is op het festival en over de hulpverlening zelf.

Gevraagd naar hoe het nu verder moet, zei de premier op de VRT-radio dat 'uur na uur de juiste inschatting gemaakt moet worden'. Hij drukte ook zijn vertrouwen uit in 'bevoegde instanties'.

Gemeentelijke coördinatie

Minister Turtelboom vindt het goed dat de coördinatie van de hulpverlening op gemeentelijk niveau gebeurt. 'Als naar het provinciaal niveau overgeschakeld zou geworden zijn, moest alles opnieuw bekeken worden en waren cruciale minuten verloren gegaan', zei ze. Turtelboom wees er wel op dat het medisch rampenplan onmiddellijk in heel de provincie Limburg van kracht werd.

Leterme: 'Noodlot toegeslagen'

De minister heeft de indruk dat de hulpverlening goed verloopt, maar opperde het idee om in de toekomst meer rekening te houden met de weersvoorspellingen. 'Maar natuurlijk kun je niet tot op de meter voorspellen waar een windhoos zal toeslaan.' Ook premier Leterme wees erop dat het noodlot heeft toegeslagen.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege zei op de radio dat het ook niet zonder risico is om op basis van weersvoorspellingen tienduizenden mensen te doen schuilen voor onweer. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners