Pukkelpop neemt zinderende start

16/08/12 om 22:45 - Bijgewerkt om 22:45

Pukkelpop heeft een veilige start genomen. De politie en het Vlaamse Kruis melden dat nauwelijks noemenswardige problemen zijn.

Toch heeft het Vlaamse Kruis al 1680 mensen verzorgd op en om de wei. Dat cijfer maakte woordvoerder Bart Bruelemans van het Vlaamse Kruis donderdagavond bekend. "De meesten hadden kleine kwetsuren. Acht van hen zijn voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis en meer bepaald naar radiologie om al dan niet uit te sluiten of ze een botbreuk hadden."

Kleine snijwonden
"Rond 20 uur hadden onze hulpposten op de drie campings en de vier posten op het festivalterrein 1680 mensen gezien. De mensen hadden kneuzingen of kleine snijwonden aan de voeten. De festivalbezoekers hebben zich gekleed naar de warmte en dan horen die sneetjes erbij. Onze EHBO-posten zijn heel laagdrempelig en sommigen komen drie keer terug om hun wonde goed te laten verzorgen.

Bruelemans zei dat en niet veel interevnteis waren die te maken haden met e warmte. "Voor vrijdag raden we de festivalbezoekers aan om zich tegen de zon te beschermen en voldoende te drinken. De duizenden zakjes met drinkwater hebben we nog altijd achter de hand indien nodig."

Weinig werk voor de politie

Voor de de lokale politie Hazodi heeft Pukkelpop een rustige start gekend, meldde commissaris Rohnny Biets. "Eigenlijk was voor ons woensdag het festival al begonnen", zei hij. "Tot nu toe is er één arrestatie verricht. Dat gebeurde woensdagavond, toen op een camping een persoon wat te hevig uit de bol ging en iemand anders klappen had gegeven. Die hebben we even in bewaring genomen."

"Buiten alle verwachtingen verloopt het verkeer heel goed, zoals de oversteek op de Kempische Steenweg van de campings naar het festivalterrein. De interne shuttle tussen de campings en festivalterrein werkt ook heel goed. Soms gaat de politie mee de bus op om erop toe te zien dat iedereen op zijn plek kan zitten."

Goeie eerste dag

De 27ste editie van het driedaags muziekfestival in Kiewit kende donderdag dus een rustige en goed verlopen eerste dag. Iedere dag worden in Kiewit zo'n 60.000 muziekliefhebbers verwacht.

Op het hoofdpodium trapte Zornik donderdag het festival onder een stralende zon af. Vrijdag en zaterdag wordt een tropische hitte voorspeld. Donderdag zijn Björk en Netsky de afsluiters, terwijl dat vrijdag The Stone Roses en zaterdag de Foo Fighters zijn. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners