PS wil veiligheid zonder angst

De eerste prioriteit van de PS bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober is veiligheid, zowel fysieke veiligheid als bestaanszekerheid. Dat heeft partijvoorzitter Thierry Giet verklaard tijdens de zomerontmoetingen van de Franstalige socialisten in Grand Hornu.

“Sommigen gebruiken veiligheid om angst te voeden; wij antwoorden liever met daden op het terrein”, zei Giet. “Sommigen willen meer veiligheid, maar minder openbare dienstverlening. Dat is complete nonsens. Tenzij je een samenleving wil waar enkel de best bedeelden de middelen hebben om zich te verdedigen, een samenleving waar armen verdacht zijn en iemand met een donkere huidskleur schuldig is”.

De PS, die momenteel 111 burgemeesters levert, pleit voor nabijheid op het vlak van veiligheid en preventie. Andere prioriteiten zijn betaalbaar wonen, kinderopvang, gemeentelijk en provinciaal onderwijs en ouderenzorg. Ook de crisis bleef niet uit beeld. Giet maakte van de gelegenheid gebruik een positieve balans op te maken van Elio Di Rupo aan het hoofd van de federale regering. Hij vermeldde daarbij de daling van de prijs van geneesmiddelen, de stijging van de lage en middeninkomens, het optrekken van de pensioenen en de laagste uitkeringen, het behoud van de indexering van de lonen en de bevriezing van de energieprijzen.

De militanten brachten nog hulde aan de recent overleden PS’ers Guy Spitaels en Michel Daerden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content