PS wil supertaks voor rijke Belgen

12/09/12 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Nu de rijkste Fransman naar ons land verhuist om in Frankrijk te ontsnappen aan de supertaks voor rijken, wil de PS in België een gelijkaardige belasting invoeren.

De PS denkt eraan om bij de opmaak van de begroting voor volgend jaar nieuwe belastingen op grote vermogens in te voeren. Dat schrijft La Libre Belgique.

Volgens de krant gaat het om voorstellen die bij de regeringsonderhandelingen door de liberalen van tafel werden geveegd. Met de begrotingsopmaak voor de boeg en de zaak Bernard Arnault in het achterhoofd zou de PS de voorstellen van onder het stof willen halen.

Crisisbelasting

Concreet zou de PS denken aan een tijdelijke crisisbelasting voor vermogens boven de 1,25 miljoen euro (zonder woning en voor professionele doelen bestemd vermogen). De Franstalige socialisten dissen ook een voorstel op om aandelenopties als beroepsinkomsten te beschouwen, om de belastingvrijstelling voor meerwaarden op aandelen af te schaffen of om een solidariteitsbijdrage te vragen aan grote kapitaalbedrijven. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners