'PS is de vijand van N-VA omdat Di Rupo het land stabiliseerde' (Philippe Moureaux)

16/01/14 om 12:29 - Bijgewerkt om 13:37

De verwijten tussen N-VA en PS duren voort. Deze keer is het Philippe Moureaux (PS) die uithaalt naar N-VA, maar ook vooral naar Didier Reynders van MR.

'PS is de vijand van N-VA omdat Di Rupo het land stabiliseerde' (Philippe Moureaux)

© ImageGlobe

'We zien heel goed dat Reynders maar één bezorgdheid heeft: "Kan ik regeren met de N-VA?"', aldus Philippe Moureaux op de RTBF-radio. 'Hij heeft zelfs het idee gelanceerd dat Franstalige partijen met een minderheid van de stemmen in de deelstaat in een regering kunnen stappen. Dus ziet hij zich best functioneren in een regering gedomineerd door de N-VA, waarbij wel een prestigieuze rol voor zichzelf is weggelegd.'

Volgens Moureaux is de PS trouwens de vijand nummer één voor de N-VA 'omdat Elio Di Rupo erin is geslaagd het land te stabiliseren terwijl de N-VA het land wilde opblzaen'. 'De PS is ook vijand nummer één voor de N-VA en de MR', voegde hij er aan toe. 'De PS is de grootste partij die tegen de politiek is om de druk van de crisis te laten dragen door de meest zwakken in onze maatschappij.'

Maggie De Block

Ook Open VLD'ster en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block moet het bij Philippe Moureaux ontgelden. Volgens Moureaux 'profiteert ze van de economische en sociale situatie' om een streng asielbeleid te voeren.

'Ik vind het sinister dat men zich verbergt achter de economie, de techniek en de wetten, het humanitaire vergeet en steeds minder verantwoordelijkheden wil opnemen', hekelt Moureaux. (TE)

Lees meer over:

Onze partners