PS gaat niet in op voorstel De Wever

07/01/11 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:19

En de 'opening" naar de liberalen is volgens Paul Magnette niet meer dan een herhaling van het partijstandpunt.

PS gaat niet in op voorstel De Wever

© Belga

De PS is niet gewonnen voor het voorstel van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat de PS en de N-VA samen een oplossing zouden zoeken voor de politieke impasse. Voorts zegt hij dat de Franstalige socialisten geen vragende partij zijn voor een opening naar de liberalen.

Ontslagnemend PS-minister Paul Magnette zette vrijdagochtend op Bel-RTL de puntjes op de i. Hij verwerpt het voorstel van De Wever dat PS en N-VA onder elkaar een oplossing zouden moeten uitwerken voor de politieke crisis.

Volgens Magnette gaat het niet op dat twee partijen alles onder elkaar regelen en dat de rest dan moet volgen. 'Met het puike werk dat CDH en Ecolo hebben gedaan, zou dat niet aanvaardbaar zijn'.

Voorts zei Magnette dat PS-voorzitter Elio Di Rupo donderdagavond eigenlijk niets nieuws heeft gezegd in verband met een opening naar de liberalen, maar gewoon het standpunt van de partij heeft herhaald.

Volgens het PS-kopstuk gaat het niet om een voorstel om de liberalen te betrekken bij de onderhandelingen over de staatshervorming. De partij blijft ervoor open staan, maar de beste oplossing zou zijn dat de zeven onderhandelende partijen met Johan Vande Lanotte vanaf maandag weer rond de tafel gaan zitten, aldus Magnette.

Lees meer over:

Onze partners