PS'er Marcourt haalt uit naar MR, maar sluit samenwerking niet uit

14/01/14 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:14

Waals PS-minister Jean-Claude Marcourt reageert op de uitlatingen van de Franstalige liberalen, maar hij sluit van tevoren niet uit dat er een coalitie komt.

PS'er Marcourt haalt uit naar MR, maar sluit samenwerking niet uit

© Belga

De Waalse minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS) heeft op Bel-RTL uitgehaald naar de Franstalige liberalen, die de jongste dagen de PS op de korrel nemen. Volgens Marcourt speelt de MR een gevaarlijk spel. Marcourt zegt dat de PS in geen geval een voorakkoord zal sluiten met de MR, maar hij sluit een coalitie ook niet op voorhand uit.

De voorbije dagen schoot de MR met scherp op de Franstalige socialisten. Het gastoptreden van premier Elio Di Rupo in een tv-programma van de publieke omroep RTBF is bij de MR in het verkeerde keelgat geschoten. MR-kopstuk Didier Reynders vergeleek Wallonië zelfs met het totalitaire regime in Noord-Korea.

'Ideeënarmoede'

Marcourt ziet in die uitlatingen een vorm van ideeënarmoede. "Als ze zich tevreden stellen met dat soort kleine zinnetjes, kunnen we denken dat er niet veel in hun economisch programma zit", aldus Marcourt. Volgens de PS'er is Reynders gefrustreerd, omdat hij zelf nooit premier is geworden. "Toen Bart De Wever in De Slimste Mens zat, heb ik niemand horen pruttelen dat niet alle partijen in dat programma zaten."

Ukkel

Volgens Marcourt heeft Reynders ook weinig recht van spreken over Wallonië. "Hij heeft ervoor gekozen Wallonië te verlaten om in Ukkel te gaan wonen", zegt hij. Reynders is net als Marcourt afkomstig uit Luik, maar hij verhuisde begin 2012 naar de Brusselse gemeente Ukkel.

'Geen voorakkoord'

De PS-minister sluit een coalitie met de MR echter niet uit. "De MR speelt een gevaarlijk spel, maar het is een democratische partij en de kiezer moet zijn keuze maken", aldus Marcourt. "Er zal in elk geval geen voorakkoord komen met de MR." (Belga/YD)

Onze partners