'PS en N-VA zijn elkaars beste vijanden' (Charles Michel)

19/01/13 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

'Als N-VA en PS zo voortdoen, blokkeert alles', waarschuwt MR-voorzitter Charles Michel.

De PS en de N-VA zijn elkaars beste vijanden. Ze delen klappen uit, maar kunnen elkaar geen pijn doen want ze staan allebei in hun eigen ring te boksen, zegt MR-voorzitter Charles Michel.

"Het zijn elkaars beste vijanden", aldus Michel in De Standaard. "Enkele jaren geleden gold dat nog voor de PS en de CVP, maar nu gaat het om de N-VA en de PS. Ze pakken elkaar zogezegd aan en laten zien dat ze de beste Franstalige of de beste Vlaming zijn".

PS gevaarlijke partij?

Dat is voor de liberale voorzitter echter niet de juiste strategie. "Het is niet de institutionele radicalisering die ons zal helpen. Daarmee wordt het volledig onmogelijk om sociaal-economische hervormingen te doen. Het zou een totaal immobilisme, een totale crisis met zich meebrengen", zegt Michel. "Als de twee sterke partijen, de N-VA en de PS zo verder doen, blokkeert alles".

Op de vraag of de PS een gevaarlijke partij is, antwoordt Michel dat het "conservatisme van de PS" dat in elk geval wel is. "En daarom ben ik ook een liberaal en geen socialist. Men heeft in dit land nood aan partijen die echt de leiding kunnen nemen en besturen. Di Rupo doet zijn best als premier, daar ben ik van overtuigd, maar hij is en blijft natuurlijk een socialist". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners