PS en CDH hekelen opnieuw aanwezigheid N-VA-toppers op Zangfeest

14/03/16 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Een deel van de Franstalige oppositie hekelt opnieuw de aanwezigheid van enkele hooggeplaatste N-VA'ers op het Vlaams Nationaal Zangfeest van afgelopen weekend. PS en CDH vinden het niet kunnen dat Kamervoorzitter Siegfried Bracke of Defensieminister Steven Vandeput een bijeenkomst bijwonen waar voor de Vlaamse onafhankelijkheid wordt gepleit.

PS en CDH hekelen opnieuw aanwezigheid N-VA-toppers op Zangfeest

Onder anderen Jan Peumans (L) en Siegfried Bracke (C) © Belga Image

Vorig jaar was de deelname van de Kamervoorzitters en van enkele federale N-VA-ministers voer voor interpellaties van de premier in de Kamer. De editie van afgelopen weekend werd onder meer bijgewoond door minister Steven Vandeput en Kamervoorzitter Siegfried Bracke. De voorzitter van het Zangfeest pleitte er onder andere voor om het communautaire niet te lang in de frigo te laten zitten. Hij stelde voor om een referendum over Vlaamse onafhankelijkheid te organiseren, naar Schots en Catalaans voorbeeld.

'Ik blijf erbij dat de heren Bracke en Vandeput daar niet naartoe zouden moeten gaan', zegt PS-Kamerfractieleider Laurette Onkelinx op Twitter.

'Ik ben van niets meer verbaasd, maar dit gaat niet: het gaat om de minister van Defensie en de Kamervoorzitter, die voorzitter is van de hele Kamer en die de premier voorgaat in de protocolaire rangorde', zegt CDH-fractieleider Catherine Fonck. (Belga/KVDA)

Onze partners