PS, CDH en Ecolo lopen niet warm voor komst MR

05/10/10 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:40

Dat hebben ze dinsdag nog eens bevestigd op de Franstalige omroep RTBF.

De Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo lopen niet warm om de liberalen van de MR bij de regeringsvorming te betrekken na de oproep van de N-VA om de teller tijdens de onderhandelingen weer op nul te zetten. Dat blijkt uit verklaringen in de Franstalige media.

MR-voorzitter Didier Reyders had tijdens het weekeinde gezegd dat de communautaire onderhandelaars zich van methode vergist hebben.

'Ze hadden zich eerst moeten afvragen wat ze nog samen wilden doen en hoe dat gefinancierd moest worden', zo luidde het. Praten over fiscale autonomie zou volgens hem dan geen probleem geweest zijn.

CDH-voorzitster Joëlle Milquet zei dinsdag op de RTBF dat de andere Franstalige partijen wat dat betreft niet op dezelfde golflengte zitten. Volgens haar heeft de mislukking van de onderhandelingen niets te maken met de methode, wel met de onwil van één partij (de N-VA) om tot een compromis te komen.

Ecolo is dezelfde mening toegedaan. De PS zit niet in hoe de komst van de liberalen de situatie zou kunnen verbeteren, zo luidde het dinsdagmorgen. De Franstalige socialisten hekelen momenteel de N-VA en de houding van haar voorzitter Bart De Wever.

Lees meer over:

Onze partners