Protest bpost houdt aan in Wallonië

28/10/15 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

De distributiecentra van bpost in Manage (Henegouwen) en Nijvel (Waals-Brabant) liggen woensdagochtend door een staking helemaal stil, en verschillende andere moeten het met minder personeel stellen.

Protest bpost houdt aan in Wallonië

Donderdag zitten de bonden en directie van bpost samen om te overleggen. © BELGA

Dat zegt vakbondsman André Blaise van CSC Transcom. Hij kondigt een manifestatie aan, donderdagochtend op het Muntplein in Brussel van 9.00 tot 11.00 uur.

Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck bevestigt dat er in Wallonië nog problemen zijn, wat een impact heeft op de postverdeling. In Vlaanderen verloopt alles bijna volledig normaal, in Brussel is er nog wat achterstand. Ondertussen heeft bpost dinsdag ook beslist om geen interimkrachten meer in te zetten op plaatsen waar nog gestaakt wordt. Die zet was bij de christelijke bond in het verkeerde keelgat geschoten, hoewel bpost volhoudt dat er van een maatregel tegen het stakingsrecht geen sprake was. "We wilden de impact op de rest van het personeel verminderen", aldus Van Speybroeck. Bpost haalde de tijdelijke werknemers weg "om de sociale dialoog niet in gevaar te brengen". De vakbond zegt juridische stappen te onderzoeken tegen die manier van werken.

Donderdag zitten bonden en directie van bpost in Brussel samen om te overleggen over de plannen van bpost om maatregelen te nemen om zijn concurrentiekracht in de moeilijke pakjesmarkt te versterken. De bonden verzamelen op de plaats van die vergadering. Bij bpost hoopt men dat de de meeting "in alle rust kan plaatsvinden". (Belga/MVM)

Onze partners