Procureur Bulthé: 'Ik ben het geweld spuugzat'

08/04/12 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

De Brusselse procureur des konings Bruno Bulthé zegt dat hij het soort gratuite geweld waarvan de MIVB-controleur het slachtoffer werd 'spuugzat' is. Ook politici reageren verontwaardigd.

Procureur Bruno Bulthé: 'Ik ben het gratuite geweld spuugzat'

Ik ben het gratuite geweld spuugzat en ik wil dat ook duidelijk maken,' zegt de Brusselse procureur des konings Bruno Bulthé 'Ik tolereer dit niet langer. Dit is onduldbaar. De bestraffing moet navenant zijn.'

Elio Di Rupo: 'Zeer streng straffen'

Eerste minister Elio Di Rupo reageert "met afschuw" op de agressie die een medewerker van de MIVB het leven kostte. De premier rekent erop dat politie en justitie er alles aan zullen doen om de verantwoordelijke snel voor de rechtbank te brengen en zeer streng te straffen.

"Geweld heeft geen plaats in onze samenleving waarin het respect voor de andere een van de fundamenten is. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen leven en zijn job kunnen uitoefenen. Dit tragische voorval moet ons ook doen stilstaan bij het gebrek aan respect tegenover zij die zich via hun job ten dienste stellen van onze maatschappij."

Bruno De Lille: 'Nieuw, triest hoogtepunt'

Volgens Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille is het een zwarte dag voor Brussel. "Met dit brutaal geval van geweld wordt een nieuw triest hoogtepunt bereikt. De controleur deed enkel zijn werk en moest dit met zijn leven bekopen. Het recht op veiligheid is fundamenteel, zowel voor de werknemers als voor de klanten van de MIVB."

Joëlle Milquet: 'Extreem gewelddadige criminele daad'

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet veroordeelt de aanval op de MIVB-medewerker als een "extreem gewelddadige criminele daad". De minister zegt dat ze de emoties van de collega's van het slachtoffer begrijpt en deelt. Ze zal hen vervroegd ontmoeten om de veiligheid bij het Brusselse openbaar vervoer te bespreken.

Brigitte Grouwels: 'Begrip voor ongerustheid'

Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels veroordeelt de zware agressie en zegt veel begrip te hebben voor de ongerustheid bij het MIVB-personeel. Tegelijkertijd vraagt ze de MIVB om deze ongerustheid op een andere manier te uiten en vraagt ze om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan om de dienstverlening voor de Brusselaars te verzekeren. (Belga/EE)

Onze partners