Proces Scientology: "Niemand werd verplicht om voor de kerk te werken"

10/11/15 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:29

Voor de 69ste kamer van de correctionele rechtbank in Brussel zijn de debatten over het Actiris-luik in het proces van de Scientology-kerk van start gegaan. Een van de beschuldigden, voormalig Scientology-directrice voor België Jeannine V, benadrukte dat ze nooit iemand verplicht heeft voor de kerk te werken.

Proces Scientology:  "Niemand werd verplicht om voor de kerk te werken"

De Scientology-kerk in Mechelen © BELGA

Dit luik werd gestart op vraag van Actiris, het gewestelijke arbeidsbureau van Brussel, dat Scientology ervan verdacht valse jobaanbiedingen te publiceren. Jeannine V. zou in 2007 en 2008 dergelijke aanbiedingen gepubliceerd hebben. De aanbiedingen zouden niet vermeld hebben dat het ging om werk bij Scientology, noch dat het om onbetaald werk ging.

V. ontkent ook ten stelligste de beschuldiging dat de mensen die ingingen op de aanbieding, niet mochten vertrekken: "Van zodra de sollicitanten aankwamen, zagen ze dat het om Scientology ging en kregen ze alle uitleg. Wie niet wilde blijven, mocht vertrekken. Ik heb nooit iemand verboden te vertrekken", klonk het. Naast Jeannine V. staat ook Myriam Z. voor de rechter in deze zaak. (Belga/MVM)

Onze partners