Proces Kitty: Opluchting bij slachtoffers

12/04/11 om 08:06 - Bijgewerkt om 08:06

Dinsdagvoormiddag beginnen de pleidooien over de strafmaat. De beklaagden riskeren levenslang.

Proces Kitty: Opluchting bij slachtoffers

© Belga

Zowel de ouders van Kitty Van Nieuwhuysen, haar collega Peter Van Stalle en Lottenaar Ismaël Saccoor reageerden maandagavond opgelucht dat de assisenjury de drie verdachten van de roofmoord op Van Nieuwenhuysen schuldig heeft bevonden. Dinsdagvoormiddag beginnen de pleidooien over de strafmaat. De beklaagden riskeren levenslang. "Dit verdict is voor ons zeer belangrijk", zei vader Johan. "Het brengt Kitty niet terug maar het is toch een troost dat de daders nu veroordeeld zijn en niet meer kunnen doen wat ze willen."

"We waren gewaarschuwd dat ze tot op het einde zouden ontkennen, maar hadden alle vertrouwen in de speurders en in het dossier. Uiteindelijk heeft het volk gesproken en hen veroordeeld. Nu kunnen we wat rust zoeken na een lang en slopend proces."

Ook Kitty's collega Peter Van Stalle, die zwaargewond raakte bij de feiten, was opgelucht na het verdict. "Dit zal mij helpen die pagina om te draaien en dit drama te verwerken. De jury heeft een correcte lezing gemaakt van het dossier, juist geoordeeld en vooral haar oordeel sterk gemotiveerd."

Eenzelfde reactie weerklonk bij Ismaël Saccoor, die ook ernstige verwondingen opliep bij de homejacking. "Hier is recht gesproken en dat is zeer belangrijk voor mijn familie en mijn kinderen", zei de man.

De jury en de voorzitter van het Brusselse hof van assisen beraden zich vanaf dinsdag over de strafmaat. De beklaagden riskeren levenslang. (Belga/KVDA)

Onze partners