Proces-De Gelder: Huisarts dient klacht in tegen onderzoeksrechter na getuigenis

26/02/13 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Johan Strobbe, de huisarts van Kim De Gelders slachtoffer Elza Van Raemdonck, zal een klacht indienen tegen de Dendermondse onderzoeksrechter. Zij verweet hem een incorrect overlijdensattest uit te schrijven.

Proces-De Gelder: Huisarts dient klacht in tegen onderzoeksrechter na getuigenis

© Belga

De huisarts van Elza Van Raemdonck en diens echtgenoot gaan bij de Hoge Raad voor Justitie klacht indienen tegen de Dendermondse onderzoeksrechter Evi Muylaert, die hem op het assisenproces een grove fout verweet. Dat verklaarde de arts dinsdagavond na afloop van het proces.

De arts, Johan Strobbe, ontkende tijdens zijn verhoor dat hij een attest van natuurlijk overlijden wou leveren, ondanks de 17 messteken die Elza kreeg. "Dat lijkt me totaal onmogelijk. Het was duidelijk dat het om moord ging door de grote buikwonden", verklaarde hij voor het Gentse hof van assisen.

"Zeventien steekwonden en toch een attest van natuurlijk overlijden"

Onderzoeksrechter Evi Muylaert had eerder uitgehaald naar de huisarts. "Ik heb nog geen enkele geneesheer gekend die het lef zou hebben om op een lijk met 17 wonden een attest te geven van natuurlijk overlijden", verklaarde ze. Ze zei ook dat de arts zelf naar een wapen was beginnen zoeken.

"Ik dien klacht in bij de Hoge Raad voor Justitie wegens de onterechte aantijgingen door mevrouw Muylaert", zegt de arts. "Ze suggereert dat ik en mijn partner zouden geprofiteerd hebben van Elza en haar echtgenoot. En, ze zegt dat ik zou geprobeerd hebben om de moord als natuurlijke oorzaak onder de mat te vegen. Dat is absoluut niet het geval en ik heb daar ook bewijzen voor. Dat is een blaam aan mijn beroepseer. Ze beweert dat ik een overlijden met zeventien messteken niet als verdacht zou beschouwen. Ik ben gechoqueerd door de aantijgingen." (Belga/EA)

Onze partners