Problemen station Mechelen opgelost, ochtendspits wordt normaal

07/01/14 om 22:06 - Bijgewerkt op 08/01/14 om 02:17

De problemen in het station van Mechelen zijn zo goed als opgelost. Er wordt woensdagochtend geen ernstige hinder meer verwacht voor het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel.

Problemen station Mechelen opgelost, ochtendspits wordt normaal

© Belga

Er werden dinsdagavond grote problemen vastgesteld in het station van Mechelen. Aan de achterkant van het station wordt er gewerkt en daardoor is spoor 10 al een tijdje afgesloten. Bij een inspectie is werd dinsdag een verzakking vastgesteld aan spoor 9. Daarom moesten ook de sporen 8 en 9 afgesloten worden. Een tijdlang werd dan ook rekening gehouden met grote hinder voor het treinverkeer woensdagochtend, vooral op de drukke verbinding Antwerpen-Brussel.

Situatie veilig

Volgens Thomas Baeken, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, zijn de problemen intussen echter weer zo goed als opgelost."Na inspectie van de technische ploegen werd de situatie veilig bevonden", zo zegt hij. "Spoor 8 kan weer gebruikt worden. Voor spoor 9 gelden wel nog beperkingen voor het doorgaand verkeer."

De treinen die langs Mechelen rijden maar niet in het station stoppen, zullen dus worden omgeleid naar een ander spoor. Ook de ingang aan de achterkant van het station kan weer gebruikt worden, luidt het nog.

Hinder beperkt

Er wordt dan ook niet langer gevreesd voor grote problemen tijdens de ochtendspits van woensdag. Ook dinsdagavond bleef de hinder overigens beperkt, omdat de problemen pas na de avondspits werden vastgesteld. "De vertragingen bleven beperkt tot 5 à 10 minuten", aldus Baeken.(Belga/TE/TV)

Lees meer over:

Onze partners