Prins Laurent mag zich in de Kamer verdedigen

Prins Laurent © Belga

Een koninklijke primeur voor het parlement: de vraag van prins Laurent om te mogen pleiten tegen de inhouding van zijn dotatie, wordt gehonoreerd. Dat schrijven kranten van Mediahuis donderdag.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) tast momenteel de politieke fracties af naar een oplossing die prins Laurent moet toelaten om zich in de Kamer te verdedigen, klinkt. In december besliste de regering om dit jaar een deel van zijn dotatie in te houden. De Kamer heeft daarbij het laatste woord. Maar in tegenstelling tot eerdere berichten wordt het geen formaliteit.

Naar verluidt werkt Bracke op het spoor van een commissie Vervolgingen ad hoc. Die commissie, onder het voorzitterschap van Raf Terwingen (CD&V), komt samen als het gerecht parlementsleden wil vervolgen. Daarbij wordt eventueel de parlementaire onschendbaarheid opgeheven. Niet dat prins Laurent over dergelijke onschendbaarheid beschikt. Maar de werkwijze van de commissie laat de monseigneur zelf of zijn vertegenwoordiger toe om zich te verdedigen.

Partner Content