'Prins Laurent buit zijn personeel uit'

05/07/11 om 06:57 - Bijgewerkt om 06:57

Prins Laurent weigert zijn personeel overuren te betalen. Wie daartegen protesteert dreigt het land uitgezet te worden. Dat zegt een anonieme werknemer van de prins in Humo.

'Prins Laurent buit zijn personeel uit'

© Belga/AFP

Bij prins Laurent zou het een komen en gaan zijn van huispersoneel, vooral Aziaten omdat die meegaander zouden zijn. Werknemers stappen op omdat het te lastig werken is voor de prins.

Volgens de bron in Humo betaalt prins Laurent zijn personeel ten dele in het zwart uit. Hij dreigt ermee 'lastige' medewerkers het land uit te zetten. De prins ligt nu in conflict met een huisbediende uit de Filippijnen. De man is het beu om onbetaalde overuren te moeten presteren. Hij neemt niet langer genoegen met een kleine bonus die de prins hem af en toe toestopt.

Uit de gratie
Sinds zijn omstreden Congoreis zou prins Laurent ongenietbaar zijn. Hij ligt uit de gratie bij zijn vader koning Albert. Hij is niet meer welkom op het paleis. Dit weekend vloog de hele koninklijke familie met een militair vliegtuig naar Monaco om er het huwelijk van prins Albert en Charlene Wittock bij te wonen. Laurent reed als enige met de auto naar Monaco.

Bij de huwelijksplechtigheid deed hij zich opmerken door voor het oog van de wereldpers te struikelen over de rode loper. Verschillende kranten schreven eerder al dat Laurent ook niet welkom is op het koninklijk defilé op 21 juli. (EE)

Lees meer over:

Onze partners