Priester uit Hooglede geschorst na klacht kindermisbruik

12/11/14 om 23:20 - Bijgewerkt om 23:30

Er is een nieuw geval van kindermisbruik in het bisdom Brugge. Het VRT-radionieuws meldt dat een 50-jarige priester uit Hooglede ervan beschuldigd wordt een jongen van 15 over een langere periode met geweld te hebben verkracht. De priester heeft de feiten volgens de VRT bekend. Het bisdom bevestigt de klacht en heeft de priester vorige week geschorst.

Priester uit Hooglede geschorst na klacht kindermisbruik

Jozef De Kesel, bisschop van Brugge © Belga

De feiten dateren uit 2002, toen de nu 50-jarige man pastoor van Menen was. Het slachtoffer diende vorig jaar klacht in bij het opvangcentrum voor seksueel misbruik van het bisdom Brugge.

Het bisdom gaf de zaak door aan het parket, dat een onderzoek opende. De priester heeft intussen volgens de VRT bekentenissen afgelegd en mocht van het bisdom al een tijdje geen contact meer hebben met minderjarigen. Hij bleef wel in functie als pastoor. Vorige week is de priester volgens de woordvoerder van het bisdom door bisschop De Kesel "preventief geschorst".

De nieuwe affaire komt in de nasleep van de zaak rond het misbruik van een minderjarige door een priester in Middelkerke.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners