Premier Michel over zaak-Boël: 'Gaat geen politieke discussie aan vooraf'

24/04/15 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:25

Volgens premier Charles Michel zijn adviezen van de regering aan het Grondwettelijk Hof strikt juridische en procedurele aangelegenheden. 'Daar gaat geen politieke discussie aan vooraf', reageert Michel op de zaak waarbij Delhpine Boël erkend wil worden als dochter van koning Albert II.

Premier Michel over zaak-Boël: 'Gaat geen politieke discussie aan vooraf'

© belga

Adviezen van de regering aan het Grondwettelijk Hof zijn strikt juridische en procedurele aangelegenheden en dienen in geen geval om de ene of andere partij gelijk te geven. Dat heeft premier Charles Michel verklaard. "Als de regering geconfronteerd wordt met een vraag van het Grondwettelijk Hof, dan moet ze juridisch een standpunt innemen", zei Michel, "maar daar gaat geen politieke discussie aan vooraf".

Onafhankelijkheid

De premier werd op de persconferentie na afloop van de ministerraad aan de tand gevoeld over het advies dat de regering aan het Grondwettelijk Hof heeft gegeven in de zaak waarin Delphine Boël vraagt erkend te worden als dochter van koning Albert II. Michel benadrukte dat de onafhankelijkheid van de magistratuur en Justitie een fundamenteel principe is voor zijn ploeg en dat het verlenen van adviezen aan het Grondwettelijk Hof een routinematige procedure is, maar waarbij geen partij wordt gekozen. (Belga/WB)

Onze partners