Premier Michel krijgt frieten met mayonaise over zich heen

22/12/14 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

Toen premier Charles Michel een toespraak over 'verantwoordelijkheid opnemen' wilde starten in Namen, werd hij door activisten van LilithS bekogeld met frieten met mayonaise.

Premier Michel krijgt frieten met mayonaise over zich heen

Premier Charles Michel wordt aangepakt door activisten van LilithS. © Belga

Twee leden van LilithS, een groep van Belgische activistische vrouwen, hebben premier Charles Michel met frieten met mayonaise bekogeld toen hij een voordracht wilde geven in de Cercle de Wallonie in Namen.

De gemaskerde en in het zwart geklede actievoersters riepen "Michel, dégage, austérité dégage" (Michel rot op, weg met de besparingen) toen de eerste minister zijn toespraak met als thema "verantwoordelijkheid opnemen" wilde aanvatten voor een publiek van Waalse bedrijfsleiders en investeerders.

'Fraude is niet sociaal, maar fiscaal'

De premier diende zijn toespraak te onderbreken om zich te verfrissen. Hij kreeg luid applaus toen hij in hemdsmouwen doorging. De actievoersters werden door de ordediensten uit de zaal verwijderd. In een mededeling zet LilithS zich af tegen "de budgettaire bezuinigingen, de asielpolitiek, de bestraffing van de armen of de politiestaat. We willen aanvallen wat werkelijk aan onze samenleving vreet: financiële speculatie, economische deregulering, belastingontduiking. De werkelijke fraude is niet sociaal, maar fiscaal", luidt het. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners