Premier Michel heeft genoeg van 'permanente polemieken' buiten het regeerakkoord

27/03/15 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:11

Volgens premier Charles Michel (MR) kan er geen dubbelzinnigheid over bestaan dat racisme een misdrijf is. Voorts benadrukt hij 'de permanente polemieken buiten het regeerakkoord een beetje beu te zijn.'

Premier Michel heeft genoeg van 'permanente polemieken' buiten het regeerakkoord

© Reuters

Premier Charles Michel (MR) is de 'permanente polemieken' buiten het regeerakkoord 'een beetje beu.' Dat heeft de premier geantwoord na afloop van de ministerraad, waar hij opnieuw vragen kreeg over de 'racisme-uitspraken' van N-VA-voorzitter Bart De Wever en het feit dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die verdedigd had. 'Cruciaal is de uitvoering van het regeerakkoord', zei Michel.

'Racisme is een misdrijf'

Donderdag had de premier in de Kamer al een spervuur van vragen moeten doorstaan over welk gevolg hij zou geven aan het incident. Hij herhaalde na afloop van de wekelijkse ministerraad dat hij van zijn ministers en staatssecretarissen vraagt zich volledig te concentreren op de uitvoering van het regeerakkoord. Er kan voor hem ook geen dubbelzinnigheid over bestaan dat racisme een misdrijf is.

'Ik stel bij mijn ploeg de volledige wil vast om het regeerakkoord uit te voeren', aldus nog Michel, die er aan toevoegde dat hij 'de permanente polemieken buiten het regeerakkoord een beetje beu' is. (Belga/AVE)

Onze partners