Premier Michel geeft maandagmiddag toelichting in Kamer over Griekenland

12/07/15 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Premier Charles Michel geeft maandagnamiddag in de Kamer toelichting over de onderhandelingen met Griekenland.

Premier Michel geeft maandagmiddag toelichting in Kamer over Griekenland

Charles Michel en Johan Van Overtveldt © belga

De eerste minister had dat vrijdag al toegezegd, meldt zijn woordvoerder. De uiteenzetting staat om 14.15 uur geprogrammeerd in het Federaal Adviescomité voor Europese Aangelegenheden.

'Extreem standpunt'

Eerder had de fractie Groen-Ecolo laten weten dat het aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) vraagt om een plenaire vergadering te organiseren waarop premier Charles Michel (MR) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) hun standpunt in de onderhandelingen over Griekenland komen toelichten.

Volgens fractieleider Jean-Marc Nollet en Kamerlid Kristof Calvo zet onze regering zich meer en meer op de Duitse lijn - een 'extreme positie'. 'Dat kan niet zonder terug te koppelen met het parlement of zonder mandaat', vindt Calvo.

'We hebben steeds meer de indruk dat premier Michel en minister Van Overtveldt aansturen op meer problemen', zegt het groene Kamerlid. 'In plaats van alles onder mekaar en binnen de regering te bedisselen, moeten ze terugkoppelen met het parlement. Zij hebben geen mandaat om extreme posities in te nemen. Ze moeten de kant van de oplossingen kiezen in plaats van de problemen te vergroten'. (Belga)

Onze partners