Premier Michel: 'Dreigingsniveau 3 blijft met bijkomende en aangepaste maatregelen'

18/06/16 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:29

Het dreigingsniveau in ons land blijft op niveau 3, na de antiterreuroperatie van afgelopen nacht, maar er komen wel "bijkomende en aangepaste maatregelen". Dat heeft premier Charles Michel zaterdag aangekondigd na een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Over de aard van de maatregelen wilde de premier geen details kwijt.

Premier Michel: 'Dreigingsniveau 3 blijft met bijkomende en aangepaste maatregelen'

© belga

De Nationale Veiligheidsraad zat sinds zaterdagmiddag bijeen in de Wetstraat 16 om er te worden ingelicht over de huiszoekingen en arrestaties die zich grotendeels rond Brussel afspeelden. De premier, geflankeerd door vicepremiers Kris Peeters (CD&V) en Jan Jambon (N-VA), justitieminister Koen Geens (CD&V) en Brussels minister-president Rudi Vervoort, bevestigde dat er tientallen huiszoekingen hebben plaatsgevonden waarbij een aantal personen werd opgepakt.

Het dreigingsniveau blijft gehandhaafd op niveau 3, het tweede hoogste niveau, wat betekent dat een dreiging "mogelijk en waarschijnlijk" is, zoals dat al enkele maanden het geval is. Er is ook sprake van bijkomende en aangepaste maatregelen. Dat is volgens de eerste minister evenwel niet nieuw. Dag na dag probeert het crisiscentrum, in functie van de informatie van de veiligheidsdiensten, immers de beste maatregelen voor te stellen.

Grote schermen blijven voor fans Rode Duivels

Hij gaf ook aan dat supporters wedstrijden van de Rode Duivels op het grote scherm kunnen blijven volgen. De evenementen blijven behouden, we moeten op een normale manier blijven leven, aldus premier Michel, die de mensen wel vroeg de aanwijzingen van de veiligheidsdiensten te respecteren.

Extra beveiliging voor premier en ministers

Bij aankomst aan de Zestien viel op dat ministers Geens en Jambon geflankeerd werden door een lijfwacht. "Voor een aantal persoonlijkheden is beslist bijkomende veiligheidsmaatregelen te nemen", bevestigde premier Michel, die de redenen echter niet uit de doeken wilde doen.

(Belga/WK)

Onze partners