Premier Di Rupo wenst alle burgers een 'jaar vol klein en groot geluk'

01/01/14 om 11:08 - Bijgewerkt op 02/01/14 om 07:22

Premier Elio Di Rupo wenst in een tekst- en videoboodschap alle burgers van het land een gelukkig Nieuwjaar.

Premier Di Rupo wenst alle burgers een 'jaar vol klein en groot geluk'

Elio Di Rupo en de kerstboom van Wetstraat 10 © BELGA

Eerste minister Elio Di Rupo wenst alle burgers van het land een gelukkig Nieuwjaar. In een tekst- en videoboodschap roept hij op om dit jaar 'werk te maken van een rechtvaardigere samenleving en om de toekomst van iedereen te garanderen'.

De premier wenst iedereen een jaar 'vol klein en groot geluk, inspirerende ontmoetingen en blije momenten. Een jaar waarin iedereen zijn of haar dromen en projecten kan waarmaken.' De premier zegt in het bijzonder te denken aan wie er alleen voor staat of wie het moeilijk heeft.

'Nieuw België' in 2014

Di Rupo spreekt van een 'nieuw België' in 2014, met een efficiëntere federale staat en sterkere gemeenschappen en gewesten. 'Het is immers dit jaar dat de deelstaten belangrijke bijkomende bevoegdheden op zich zullen nemen (kinderbijslag, werk, delen van gezondheidszorg, ...) om beter in te spelen op de noden van de bevolking. En dat terwijl de federale overheid zich verder zal concentreren op haar kerntaken.'

'België gaat weer vooruit met herwonnen vertrouwen!', besluit de eerste minister. 'Laat ons dit elan in dit nieuwe jaar gebruiken om werk te maken van een rechtvaardigere samenleving en om de toekomst van iedereen te garanderen. Laat ons in 2014 de heropleving van onze economie en de steun aan onze bedrijven verder versterken en onze vele troeven en talenten nog meer uitspelen.' (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners