Preformatie: werkgroepen aan de slag, met Ecolo

23/07/10 om 19:32 - Bijgewerkt om 19:32

De Franstalige groenen worden betrokken bij de eerste werkgroepen die aan de slag zijn gegaan. Met Groen! zouden ook contacten zijn gepland.

Preformateur Elio Di Rupo zet zijn werk tijdens het weekeinde voort. Aan Franstalige kant zijn er intussen werkgroepen aan de slag waarbij ook Ecolo betrokken wordt.

Dat zou erop kunnen wijzen dat Di Rupo met zijn tweesporenbeleid begonnen is, waarbij Ecolo betrokken wordt bij de onderhandelingen over de staatshervorming, maar niet bij de regeringsvorming.

De werkgroepen zouden sinds vrijdagnamiddag aan de slag zijn. Aan Franstalige kant zouden niet alleen PS en CDH, maar ook Ecolo eraan deelnemen. Groen! was er niet bij, maar in de volgende dagen zouden er contacten gepland zijn met de Vlaamse groenen.

Sinds deze week zijn er immers niet alleen meer bilaterales (tussen Di Rupo en een uitgenodigde partij) of trilaterales (Di Rupo, De Wever en een partij), maar vergaderingen met verschillende partijen.

Alleszins vrijdag waren daar naar verluidt aan Franstalige kant de drie partijen van de Olijfboomcoalitie bij betrokken, dus ook Ecolo.

Onze partners