Preformateur heeft weer vergaderd met partijen

27/07/10 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Voor de derde dag op rij stond de staatshervorming op de agenda. Woensdag zijn er twee vergaderingen met zeven partijen gepland.

Voor de derde dag op rij heeft preformateur Elio Di Rupo (PS) insdag met zeven partijen vergaderd over de staatshervorming. Woensdag komen de zeven partijen opnieuw bijeen.

Di Rupo bracht zondagnamiddag N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen! rond de tafel om te praten over de staatshervorming en deed dat ook maandag.

Dinsdag werden de gesprekken voortgezet. Ze begonnen om 11 uur en duurden volgens de woordvoerder van de preformateur tot 19 uur.

Volgens mediaberichten zitten er soms meer dan 20 mensen rond de tafel: Elio Di Rupo zelf en telkens drie afgevaardigden van de partijen (twee kopstukken en een medewerker).

Bij CD&V neemt naast partijvoorzitter Wouter Beke Vlaams minister-president Kris Peeters aan de gesprekken over de staatshervorming deel.

Woensdag twee vergaderingen

Volgens de woordvoerder van Di Rupo zijn er woensdag twee vergaderingen van de zeven partijen op verschillende tijdstippen van de dag gepland.

Intussen zegt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo in De Standaard dat zijn partij bereid is een 'goede' staatshervorming te steunen hoewel ze niet mee aan tafel zit.

'Iedereen wint bij een staatshervorming, ook de liberalen. Ik hoop echt dat die onderhandelingen zullen slagen', aldus De Croo.

Onze partners