Portret: Johan Van Overtveldt

10/10/14 om 10:36 - Bijgewerkt om 13:54

Johan Van Overtveldt (N-VA) wordt minister van Financiën in de regering Michel I. Lees hier zijn portret.

Portret: Johan Van Overtveldt

Johan Van Overtveldt © Belga

Johan Van Overtveldt (59), afkomstig uit het Antwerpse, werd nog geen jaar geleden door N-VA binnengehaald als economisch adviseur. Bij de verkiezingen van 25 mei trok hij de Europese lijst van de Vlaams-nationalisten en behaalde met bijna 240.000 voorkeurstemmen een zitje in het Europees Parlement.

Van Overtveldt is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA) en behaalde een MBA in Leuven. Voor zijn overstap naar de politiek leidde hij als hoofdredacteur het wekelijkse businessmagazine Trends, dat wordt uitgegeven door Roularta Media Group. In die functie was hij een veel gevraagde gast in actualiteitsprogramma's op radio en televisie en ging hij meerdere keren per week ergens te lande spreken voor een publiek.

Voordien was Van Overtveldt onder meer actief als kaderlid bij BBL (nu ING) en als directeur bij Shoeconfex en bij ondernemersplatform VKW.

Hij schreef ook boeken als 'The Chicago School', 'Bernanke's Test'. 'Marktzege(n). Zes aanklachten tegen het antiglobalisme', 'Maandag geen economie meer?' en 'Het einde van de euro'.

Een van zijn voornaamste hobby's is fietsen. (KVDA)

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de regering Michel I.

Lees meer over:

Onze partners