Politiekorpsen knoeien met premies

18/09/12 om 05:56 - Bijgewerkt om 05:56

Er is een wildgroei van toelagen en vergoedingen waarmee politiemensen hun loon met duizenden euro's opkrikken. Dat stelt het Comité P.

Een en ander staat te lezen in een rapport van het Comité P na onderzoek bij de 195 lokale politiezones in ons land, schrijft De Tijd. Daarin is sprake van grote verschillen tussen de zones en zelfs tussen leden van dezelfde zone in de manier waarop de premies worden toegekend.

Misbruik

Het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten, stelt zelfs vast dat bepaalde premies worden misbruikt. Zo krijgen sommige politiemensen premies waarop ze geen recht hebben op basis van de personeelscategorie waartoe ze behoren.

Een lokale politieagent haalt bijna een vijfde van zijn loon uit toelagen en vergoedingen. In een politiezone wordt gemiddeld gegoocheld met achttien verschillende premies. In één zone is zelfs sprake van dertig premies.

Premies inkrimpen

In 2010 kregen de leden van de lokale politie voor 89 miljoen euro aan toelagen en vergoedingen. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet wil het aantal toelagen en vergoedingen inkrimpen. De besprekingen met de politievakbonden starten volgende maand. (Belga/TV)

Onze partners