Politiebond vraagt sociale maatregelen bij hervorming

15/09/12 om 01:38 - Bijgewerkt om 01:38

De vakbond VSOA-Politie "begrijpt perfect" dat een hervorming van de federale politie "noodzakelijk" is. Maar dit moet gepaard gaan met sociale maatregelen, vindt ze.

In de pers bevestigde Catherine De Bolle, de commissaris-generaal van de federale politie, vrijdag dat er een grondige hervorming van de federale politie zit aan te komen.

Inkrimping

De plannen hebben vooral betrekking op de federale gerechtelijke politie. Naar analogie met de geplande inkrimping van het aantal gerechtelijke arrondissementen zal het aantal directies van de gerechtelijke politie teruggebracht worden van 27 naar 12.

In een reactie zegt VSOA-Politie vrijdagavond de hervorming van de federale politie en van het federale gerechtelijke luik binnen de federale politie te begrijpen omdat het noodzakelijk is.

Onderhandelingen

"Wat men in dit verhaal niet mag vergeten, zijn de sociale maatregelen. Wij zullen nooit akkoord gaan met eender welke hervorming zonder dat er sociale maatregelen aan gekoppeld zijn", zegt het nationaal bestuur van de politiebond.

"Wij vragen dus zo snel mogelijk de juiste informatie inzake de op handen zijnde hervormingen." De onderhandelingen over die sociale maatregelen "moeten zo snel mogelijk" opgestart worden. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners