Politiebaas Koekelberg neemt nieuwe functie op

15/04/11 om 12:58 - Bijgewerkt om 12:58

Voormalige politiebaas Fernand Koekelberg neemt op 2 mei een nieuwe functie op. De vroegere commissaris-generaal van de federale politie moet de samenwerking tussen politie en de gemeenschappen en gewesten onderzoeken.

Politiebaas Koekelberg neemt nieuwe functie op

© Belga

Fernand Koekelberg is op dit ogenblik met ziekenverlof. Vorige maand zette hij een stap opzij als grote baas van de federale politie na een schandaal over een dure reis naar Qatar en de aanschaf van dure Delvaux reistassen.

In een mededeling liet Koekelberg weten dat hij opstapte vanwege de persoonlijke aanvallen tegen hem. "De aanvallen waren enerzijds evenveel aantastingen aan mijn eer, anderzijds bleven ze niet zonder impact op het imago van de federale politie. Toegevoegd aan een persoonlijk drama (de zelfmoord van zijn dochter, ee) dat me 4 maanden geleden heeft geraakt, voel ik deze vandaag aan als een ondraaglijke opeenstapeling van onrechtvaardigheden en kwetsuren."

Geen straf
Koekelberg bereikte donderdag een akkoord met de top van de federale politie. Die ziet de overstap niet als een straf. Er loopt geen enkel tuchtonderzoek tegen Koekelberg.

Voor zijn nieuwe opdracht heeft de voormalige politiebaas nog geen medewerkers. Sylvie Roucour, zijn vroegere secretaresse, die de omstreden aankopen deed, heeft nog geen andere functie. (EE)

Lees meer over:

Onze partners