Politie vraagt Brussel te mijden op stakingsdag

05/12/14 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

De federale politie raadt autobestuurders aan Brussel zo mogelijk te vermijden tijdens de provinciale actiedag maandag 8 december.

Politie vraagt Brussel te mijden op stakingsdag

© Belga

De federale politie raadt autobestuurders aan om maandag 8 december indien mogelijk de hoofdstad te vermijden. Er worden dan veel verkeersproblemen verwacht door de provinciale actiedag in Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant.

Er zal zware hinder zijn op de netten van MIVB, De Lijn en NMBS, waardoor vele pendelaars aangewezen zullen zijn op de auto. "De ochtendspits dreigt veel drukker te worden dan gewoonlijk en we raden de pendelaars dan ook aan om hiermee rekening te houden", stelt de federale politie in een persbericht. "Het is aangewezen om het aantal voertuigen te beperken door te carpoolen, veel vroeger te vertrekken en zo mogelijk de hoofdstad te vermijden", klinkt het.

Problemen op toegangswegen

De politie verwacht problemen op de verschillende toegangswegen - zoals Delta, Meiser, Industrielaan en Keizer Karellaan - en op de autosnelwegen richting Brussel. "Ook lokale acties op kruispunten en rotondes kunnen gevolgen hebben tot op de afritten van de autosnelwegen", luidt het.

De federale politie roept de mensen tot slot op om geduld te hebben en de wegcode te respecteren. "Maak zeker nooit rechtsomkeer op een autosnelweg. Daarmee brengt u uw eigen leven en dat van andere weggebruikers in gevaar.' (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners