Politie verdrijft krakers met de grote middelen

10/01/11 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Een politiemacht van een 150-tal agenten en een politiehelikopter hebben in Antwerpen krakers uit bezette panden verdreven.

Met ongeveer 150 agenten en met de inzet van een politiehelikopter zijn maandag in Antwerpen enkele krakers verdreven in het centrum van Antwerpen.

De krakers hadden zich verschanst in de oude rijkswachtkazerne in de Korte Vlierstraat, die eigendom is van de Regie der Gebouwen. Ze bezetten ook een aanpalend voormalig seniorencomplex, dat eigendom is van de stad.

De panden moesten op last van de vrederechter ontruimd worden. Omdat de krakers de beslissing naast zich neerlegden, voerde een deurwaarder het vonnis maandagochtend uit met de hulp van de politie.

Volgens de politie vertrokken de aanwezige krakers zonder veel moeilijkheden uit het gebouw en trokken ze naar het stadhuis voor een gesprek met burgemeester Patrick Janssens (SP.A).

Toen dat er niet kwam, trokken ze opnieuw naar de Korte Vlierstraat, maar volgens de politie met minder goede intenties.'Ze werden allen van hun vrijheid beroofd', aldus de politie. Negen krakers werden bestuurlijk opgepakt.

Lees meer over:

Onze partners