Politie pakt dertigtal migranten op in Maximiliaanpark

Maximiliaanpark © Belga Image

De minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), had dinsdag aangekondigd dat de regering de toestand in het Maximiliaanpark zou aanpakken en dat de politie intensiever zou controleren.

De politie heeft verscheidene migranten opgepakt bij een operatie in het Maximiliaanpark in Brussel, zo heeft de politie van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene gemeld. Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken gaat het om een dertigtal mensen. In het park kamperen tussen de 500 en 600 migranten.

Woensdag en donderdag had de politie van de zone Brussel-Noord al tientallen migranten opgepakt bij gelijkaardige operaties rond het nabijgelegen Noordstation. De minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), had dinsdag aangekondigd dat de regering de toestand in het Maximiliaanpark zou aanpakken en dat de politie intensiever zou controleren.

De minister van Werk en Economie, Kris Peeters (CD&V), besliste dezelfde dag de arbeidsinspectie naar het park te sturen om op te treden tegen ‘malafide werkgevers’ die er migranten ronselen als goedkope werkkrachten.

In 2015 moesten honderden vluchtelingen bij gebrek aan opvang in het Maximiliaanpark kamperen in afwachting van de behandeling van hun asielaanvraag door de dienst Vreemdelingenzaken.

Partner Content