Politie dreigt te staken na geweld

06/08/12 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:05

De liberale politievakbond wil dat agenten beter worden beschermd. De vakbond dient een nationale stakingsaanzegging in.

Het laatste incident gebeurde in Etterbeek in de nacht van zaterdag op zondag. Toen een politiepatrouille een Renault Clio met vier inzittenden tegenhield omdat de bestuurder zigzaggend over de weg reed, troepten een tiental jongeren uit de buurt samen rond de agenten en bedreigden hen met de dood. Drie agenten raakten uiteindelijk gewond, schrijft De Standaard.

Eerder vorige week moesten in Mechelen vijf agenten, die een deurwaarder bijstonden, naar het ziekenhuis worden afgevoerd na een wilde vechtpartij met drie Congolezen. In Vilvoorde raakten drie agenten gewond toen allochtone jongeren zich met een identiteitscontrole bemoeiden.

'Zo kan het niet langer'

"De maat is vol. We moeten dringend het signaal geven dat het zo niet langer kan", zegt Vincent Houssin, ondervoorzitter van de liberale politievakbond VSOA. Daarom dient hij een nationale stakingsaanzegging in, die vanaf september loopt. Houssin is er van overtuigd, zegt hij, dat de andere vakbonden zich zullen aansluiten.

Met de stakingsaanzegging wil de vakbond druk zetten op minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) om het globaal plan, dat de vakbonden bij haar aanstelling hadden voorgesteld, dringend uit te voeren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners