Politie controleert elke dag snelheid op Viaduct Vilvoorde

© Belga

De politie gaat aan de werken op het Viaduct van Vilvoorde iedere dag snelheidscontroles uitvoeren. Door de werken staan er lange files op het viaduct, maar de politie vreest dat automobilisten tijdens daluren te snel zullen rijden.

De politie gaat elke dag snelheidscontroles houden aan de werken op het viaduct van Vilvoorde. “Omdat de ervaring bij andere werven leert dat er buiten de spitsuren consequent te snel gereden wordt. En dat is gevaarlijk”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.
Op de Brusselse Ring stonden maandag, bij de start van de werken aan het viaduct, geen langere files dan normaal. Snelheidscontroles waren er maandag nog niet. “Maar die komen er wel. Elke dag”, zegt Astrid Kaisin van de federale politie.

Prioriteit
Wanneer ze juist beginnen, kan Kaisin nog niet zeggen. “Zo snel mogelijk. Dit is een prioriteit voor ons. Maandag hebben we bekeken waar we ons het best kunnen opstellen. Dat zal sowieso ergens vóór de werken zijn. Want aan de werf zelf kán je niet hard rijden.”

Normaal mag je op de Brusselse Ring 120 km/u rijden, maar voor de werken is dat beperkt tot 90, vervolgens 70 en op de werf zelf 50. Het flitsen gebeurt niet tijdens de files, maar op de rustigere momenten. Dan durven bestuurders het gaspedaal al eens diep in te duwen, luidt het. Dat bleek eerder al aan de werken op de E17 tussen Nazareth en Zwijnaarde, waar één bestuurder op de drie te snel reed. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content