‘Pol Van Den Driessche slachtoffer complot CD&V’

De beschuldigingen van seksuele intimidatie door Pol Van Den Driessche zijn het gevolg van een complot van de Brugse CD&V. Dat zegt de Brugse N-VA-voorzitter Tijl Waelput.

De Brugse N-VA-voorzitter Tijl Waelput blijft erbij dat CD&V’ers achter de beschuldigingen van seksuele intimidatie door de Brugse N-VA-lijsttrekker Pol Van Den Driessche zitten. Waelput gelooft wel dat de nationale CD&V-leiding daarvan niet op de hoogte was. “Dit is geen aanval op Pol Van Den Driessche, maar een aanval op de N-VA”, zegt hij.

Onder de titel “de DSK van Vlaanderen” getuigen in het weekblad Humo vrouwen die zeggen dat ze door Van Den Driessche seksueel geïntimideerd zijn. Zij werkten onder het gezag van Van Den Driessche toen die, vijftien jaar geleden, hoofdredacteur was van Het Nieuwsblad. De N-VA-politicus dient nu klacht in tegen het weekblad.

Complot

De N-VA blijft zijn lijsttrekker in Brugge steunen. De lokale N-VA-voorzitter Tijl Waelput sprak eerder al van een complot tegen zijn partij, die het in de peilingen uitstekend doet. Waelput zei dat het om een georchestreerde aanval van concurrent CD&V ging.

ACW

CD&V-voorzitter Wouter Beke ontkent dat. Waelput herhaalt zijn beschuldiging. “Ik heb daar zekerheid van”, zegt hij op de VRT-radio. Volgens hem is de zaak in gang gezet door de ACW “die al jaren de dienst uitmaakt in Brugge en nu bezig is de macht te verliezen”. “Wij hebben twee, drie maanden geleden gehoord van iemand die zijn mond voorbijpraatte dat men op zoek was naar belastend materiaal tegen Pol Van Den Driessche”.

De vrouwen die de intimidaties aanklaagden getuigden intussen ook al in het VRT-programma Reyers Laat. Volgens de betrokken Humo-journalist zouden er al vijf nieuwe klachten zijn. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content