Pol Van Den Driessche dient klacht in na verhaal over 'losse handjes'

17/04/12 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

Pol Van Den Driessche, kandidaat-burgemeester voor de N-VA in Brugge, dient klacht in wegens laster en eerroof tegen het weekblad Humo. Van Den Driessche neemt het niet dat Humo hem beschuldigt van seksuele intimidatie.

'De Vlaamse DSK. Twintig jaar seksuele intimidatie.' Onder die titel getuigen twee journalistes van Het Nieuwsblad en een reeks anonieme ex-medewerkers in Humo over seksuele intimidatie door Pol Van Den Driessche. 'De pollekes van Van Den Driessche hebben in de loop der jaren weinig vrouwen met rust gelaten,' schrijft Humo.

'Ik heb niks tegen de persoon Van Den Driessche, maar ik ben wel radicaal tegen het type man dat ongestraft zijn gang kan gaan, en zich in zijn verhouding met vrouwen alles denkt te kunnen permitteren,' zegt journaliste Tine Hens. 'Hij leeft volgens zijn eigen moraal, en hij komt daar verbazend genoeg ook mee weg.'

Pol Van Den Driessche was tot voor kort politiek analist bij het VTM-Nieuws. Daarvoor was hij senator voor CD&V en nog eerder was hij hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Nu is hij in Brugge kandidaat-burgemeester voor de N-VA.

'Slagen onder de gordel'

"Ik heb veel plezier gemaakt in mijn leven, ben een levensgenieter en soms wat vrijpostig", regaeert Van Den Driessche in De Morgen. "Maar dit zijn roddels en slagen onder de gordel. Er is nooit een klacht tegen mij ingediend. Niet juridisch, niet op de plaatsen waar ik ooit gewerkt heb. Ik word afgeschilderd als een misdadiger door mensen waar ik professioneel of privé mee in aanvaring ben gekomen. Hoe geloofwaardig is de uithaal van iemand die ik ooit heb ontslagen?"

N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert heel kort in De Morgen. "De zaak-DSK gaat over prostitutienetwerken en verkrachtingen. Sorry, dan hoef ik de rest niet te lezen." (EE)

Lees meer over:

Onze partners