Plaats voor 150 jongeren tijdens eerste jaar vrijwillige legerdienst

19/07/10 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:13

Geïnteresseerden kunnen zich volgens minister van Defensie Pieter De Crem vanaf 23 juli inschrijven.

Ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft maandag de rekrutering op gang getrokken voor de vrijwillige legerdienst.

De maatregel was eind vorig jaar aangekondigd door de minister. Hij voert de vrijwillige legerdienst in voor drie personeelscategorieën: officier, onderofficier en vrijwilliger. Ze geldt voor een periode van 24 tot 36 maanden, zelfs 48 maanden.

De Crem stuurde maandag e-mails naar enkele jongeren die in aanmerking komen om vanaf oktober in het leger ingelijfd te worden.

In de loop van dit jaar komen daarvoor in totaal een 150-tal jongeren in aanmerking. Volgend jaar gaat het om 210 tot 220 jongeren.

Inschrijven via website Defensie

Tijdens de eerste zes maanden krijgen ze een soldij van 6,98 euro. Tegelijk behouden ze hun werkloosheidsuitkering of kinderbijslag. Nadien krijgen ze dezelfde verloning dan de andere militairen.

De inschrijvingen beginnen op 23 juli om 10 uur via de website van Defensie (www.mil.be). Ingangsexamens moeten niet worden afgelegd, proeven wel. Kandidaten moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen dan militairen in actieve dienst.

Er is wel een maximale leeftijdsgrens van 24 jaar voor vrijwilligers en onderofficieren en van 26 jaar voor officieren. Wie zich het eerst inschrijft, maakt volgens De Crem het meeste kans.

Onze partners