Picqué wil van leegstaande kantoorgebouwen scholen maken

21/09/10 om 18:45 - Bijgewerkt om 18:45

Volgens recente cijfers is 214.000 m2 kantoorruimte geschikt om er scholen, crèches of kinderdagverblijven van te maken.

Als het van Brussels minister-president Charles Picqué (PS) afhangt, worden leegstaande kantoren in Brussel omgevormd tot scholen of gebouwen voor buitenschoolse opvang.

Picqué deed zijn suggestie dinsdag bij de voorstelling van recente cijfers over de leegstand van kantoorgebouwen in Brussel. Volgens de gewestelijke dienst Bestuur staat momenteel 10,5 procent van de Brusselse kantoorgebouwen leeg.

Volgens de eerste ramingen is 214.000 vierkante meter
kantoorruimte geschikt zijn om te herbestemmen tot schoolruimte. Dat zou plaats kunnen opleveren voor minstens 15.000 leerlingen.

Eerder becijferde het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse dat er tegen 2015 in Brussel 23.000 extra plaatsen voor schoolplichtigen nodig zijn.

Maar volgens Picqué zijn er voor dergelijke herbestemmingsprojecten financiële stimuli nodig omdat ze niet winstgevend zijn. Volgens de minister-president zal er moeten onderhandeld worden met gemeenten en gemeenschappen over de financiering.

Onze partners