Philippe Muyters: 'N-VA zegt dat ik kandidaat-minister ben'

29/01/14 om 16:21 - Bijgewerkt om 16:21

Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters ziet in zijn plaats op de Vlaamse lijst in Antwerpen een bevestiging dat de N-VA-partijtop in hem opnieuw een minister ziet na de verkiezingen.

Philippe Muyters: 'N-VA zegt dat ik kandidaat-minister ben'

Philippe Muyters © Belga

De Vlaamse N-VA-lijst in Antwerpen wordt wellicht niet getrokken door huidig minister van Begroting Philippe Muyters. Waarschijnlijk zal dat gedaan worden door Liesbeth Homans, Antwerps schepen van Sociale Zaken en tevens OCMW-voorzitster. Hijzelf ziet daar geen teken van wantrouwen in, integendeel.

In Villa Politica zegt Muyters 'absoluut blij te zijn' met die plaats. 'Ik ben de vorige keer minister geworden zonder verkozen te zijn en ik heb begrepen van zowel de partijtop als van vele leden dat men in mij opnieuw een minister ziet, mochten wij opnieuw in de regering komen.' Muyters is sinds 2009 minister van Begroting, Werk en Ruimtelijke Ordening in de Vlaamse regering. Hij was toen niet verkozen, maar werd door de N-VA weggehaald bij ondernemersorganisatie Voka.

Vanavond hakt de nationale kiescommissie van de N-VA de knopen door. Volgens Muyters maakt zijn plaats op de lijst niet zoveel uit. 'Elke plaats is verkiesbaar.' Hij wees er op dat hij in 2010 van op de lijstduwersplaats voor de Senaat was verkozen

Over de samenwerking binnen de Vlaamse regering zei N-VA-kopstuk Homans onlangs dat die niet optimaal was. Homans zei dat de SP.A de jongste jaren 'niet loyaal' was. Muyters wil zover niet gaan. 'Het is logisch dat er al eens wrijvingen zijn', zegt hij.

(Belga/SD)

Onze partners