Peumans gooit bloemetje naar Vlaamse regering

12/07/12 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Met de goedkeuring van de verhoogde verdeeltaks sluit het Vlaams Parlement de deuren voor het zomerreces. In zijn vakantiewensen loofde Peumans de regering.

Peumans gooit bloemetje naar Vlaamse regering

© BELGA

"Deze regering gaat heel correct om met het parlement." De parlementsvoorzitter verwees daarbij onder meer naar het feit dat "99 procent" van de schriftelijke vragen op tijd wordt beantwoord. "Dat is aan de overkant van de straat (het federale parlement, red.) wel anders. Sommige vragen worden er zelfs helemaal niet beantwoord", aldus Peumans.

Maar Peumans tikte de Vlaamse regering ook even op de vingers. "Ik vind dat de regering de ontwerpen van decreet wat meer mag spreiden over het jaar. Dat geeft zowel de meerderheid als de oppositie de kans om op een andere manier met die ontwerpen om te gaan", klonk het.

Peumans wijst daarmee op de waterval aan decreten die nog in de laatste weken van het parlementaire jaar moesten worden besproken en gestemd.

Vergaderrecord gebroken

Volgens Peumans is er het afgelopen zittingsjaar ook een absoluut record in vergaderuren gevestigd. Er werd 216 uur plenair vergaderd. In de commissies is het afgelopen zittingsjaar zelfs bijna 1.500 uur vergaderd.

Het Vlaams Parlement sluit nu de deuren voor het zomerreces. De deuren gaan opnieuw open met de Septemberverklaring van maandag 24 september. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners