Peter Vanhoutteghem (N-VA) - Alken

17/07/12 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

N-VA Alken wil in onze mooie, rustige gemeente een duidelijk alternatief naar voren brengen voor de inwoners. Alken wordt al veel te lang bestuurd door de traditionele partijen. Er is duidelijk dringend nood aan een frisse wind in het bestuur en N-VA Alken wil voor de nodige vernieuwing zorgen. Alken is tijdens het huidige beleid een blinde vlek geworden op de kaart tussen Hasselt en St-Truiden.

Verder is het belangrijk dat wij ons op lokaal niveau stevig verankeren in Vlaanderen. Hoe langer hoe meer is het duidelijk dat er een grondige verandering dient plaats te vinden in ons land. Om gehoor te vinden zullen wij de roep om vooruitgang op alle niveaus moeten laten opmerken. Het is al dikwijls gezegd en wij blijven het herhalen: Een sterker Vlaanderen en een sterker N-VA begint in elke gemeente.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Dat laten wij over aan de kiezers.

Wat is van belang in uw gemeente?

Alle Alkense schoolgaande kinderen hebben recht op een veilige schoolomgeving. Ouders moeten kunnen rekenen op een kwaliteitsvolle voor-en naschoolse opvang. N-VA

Alken wil onze jeugd nieuwe mogelijkheden aanbieden. Initiatieven om hen hier aan hun trekken te laten komen op gebied van ontspanning en wonen.

Alken moet terug op de kaart gezet worden op vlak van lokale en sociale economie.

N-VA Alken zoekt naar moderne samenlevingsvormen voor onze senioren zoals bijvoorbeeld kangoeroewoningen, een abbeyfield-project, ... (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners