Peter Mertens zet alles op federale kieslijst Antwerpen voor zetel PVDA+

14/03/14 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

PVDA+ Antwerpen concentreert de bekendste namen op de de Kamerlijst, in de hoop zo de federale zetel binnen te halen. 'Hopelijk onderschatten peilingen ons, net zoals bij gemeenteraadsverkiezingen,' aldus voorzitter Peter Mertens.

Peter Mertens zet alles op federale kieslijst Antwerpen voor zetel PVDA+

Peter Mertens op de nieuwjaarsreceptie van PvdA © Belga

De Antwerpse afdeling van PVDA+ heeft de belangrijkste namen op de federale en Vlaamse kieslijsten in de provincie Antwerpen bekendgemaakt. PVDA+ plaatst naar eigen zeggen zowat alle bekende namen op de federale lijst om de kans op één of meerdere verkozenen daar te maximaliseren. Na partijvoorzitter Peter Mertens volgen Borgerhouts districtsschepen Zohra Othman en acteur Dirk Tuypens op plaatsen twee en drie.

De federale lijst wordt verder aangevuld met jongeren, zoals de Molse geneeskundestudente Anne Delespaul op de vierde plaats, en meer ervaren pionnen als Antwerps gemeenteraadslid Mohamed Chebaa en OCMW-raadslid Dirk Van Duppen. Lijstduwer is provincieraadslid Kris Merckx, terwijl Antwerps gemeenteraadslid Mie Branders eerste opvolger wordt.

Op de Vlaamse lijst krijgt de jonge lijsttrekker Jos D'Haese het gezelschap van arts Lieve Seuntjens op de tweede en auteur en docent economie Marc Vandepitte als verruimingskandidaat op de derde plaats. Op de lijstduwersplaats verschijnt verruimingskandidaat Mike De Herdt, voormalig ABVV-jongerenvoorzitter en festivalorganisator. Eerste opvolger wordt Luk Vandenhoeck, hoofdafgevaardigde van vakbond ACOD bij de openbare omroep VRT.

Mertens: 'Minstens 1 zetel'

Volgens PVDA+-voorzitter Peter Mertens tonen de Antwerpse lijsten van zijn partij aan dat PVDA+ niet alleen inzet op jongeren, maar hen ook een stem wil geven. De aanwezigheid van verschillende vakbondslui duidt er voor Mertens dan weer op dat PVDA+ 'aanwezig is waar het telt: in de wijken, maar ook op de werkvloer'.

Mertens ambieert voor zijn partij minstens één zetel in de Kamer en eventueel ook in het Vlaams Parlement en hoopt dat de opiniepeilingen net als bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 de populariteit van PVDA+ schromelijk onderschatten.

Onze partners