Peter Dedecker (N-VA): 'Klacht ACW is poging tot intimidatie'

10/03/13 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Volgens N-VA-Kamerlid Peter Dedecker is de klacht wegens laster die het ACW gaat indienen, 'slechts een poging tot intimidatie'.

Peter Dedecker (N-VA): 'Klacht ACW is poging tot intimidatie'

© Belga

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker is niet onder de indruk van de klacht wegens laster die het ACW gaat indienen. 'Puur een poging tot intimidatie'.

De christelijke arbeidersbeweging ACW kondigde gisterenavond laat aan dat ze volgende week een klacht wegens laster gaat indienen. Het neemt daarvoor topadvocaat Hans Rieder onder de arm. De klacht is gericht, zo luidt de mededeling, tegen 'personen die sinds 14 februari systematisch het ACW betichten van belastingontduiking, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in geschrifte en belangenvermenging.'

Namen noemt het ACW niet, maar 14 februari was wel de dag waarop de N-VA op een persconferentie het ACW beschuldigde van belastingontduiking, schriftvervalsing, belangenvermenging en misbruik van vennootschapsgoederen.

'Ik wacht op het onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) en van het parket.', zegt N-VA-Kamerlid Peter Dedecker in een reactie. 'Deze klacht is misschien wel een bijkomende reden om de zaken te versnellen.' Hij belooft om de zaak tot op de bodem uit te spitten. 'De belastingplichtigen, de 800.000 coöperanten en de duizenden vrijwilligers hebben daar recht op.'

Lees meer over:

Onze partners