'Peter De Roover maakt veel kans om Bart De Wever op te volgen als N-VA-voorzitter'

11/07/14 om 07:46 - Bijgewerkt om 07:50

Boegbeeld van de Vlaamse Beweging en recent N-VA-lid, Peter De Roover, ligt in polepostion om Bart De Wever in het najaar op te volgen als N-VA-voorzitter.

'Peter De Roover maakt veel kans om Bart De Wever op te volgen als N-VA-voorzitter'

Peter De Roover (N-VA) © BELGA

In november kiest N-VA een nieuwe voorzitter. Boegbeeld van de Vlaamse Volksbeweging Peter De Roover, maakt veel kans om Bart De Wever op te volgen, schrijft De Morgen. Hoewel hij nog maar een jaar lid is van de partij, "heeft hij de juiste achtergrond om de steun van de militanten te verwerven", zegt een N-VA-parlementslid.

De Roover was jaren voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging en ook als redacteur van het Vlaamse magazine Doorbraak trad hij op als spreekbuis voor de Vlaamse beweging.

"Bovendien heeft de Roover een goede band met Bart De Wever, wat niet onbelangrijk is", klinkt het. Na drie termijnen van drie jaar kan huidig voorzitter De Wever zich niet meer kandidaat stellen om zichzelf op te volgen. Toch is het de vraag of De Roover zomaar bereid is om de richting die De Wever uittekende te blijven volgen, schrijft De Morgen. Zijn sterk ideologisch profiel kan botsen met de regeringsverantwoordelijkheid waarmee de partij op Vlaams niveau, en misschien op federaal niveau, te maken zal krijgen.

De naam De Roover als N-VA-leider is verrassend. Tot voor kort werd vooral ondervoorzitter Ben Weyts genoemd als mogelijke nieuwe voorzitter. Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij minister in de volgende Vlaamse regering, net zoals Liesbeth Homans en Geert Bourgeois.

Onze partners