Personenpartij sluit covoorzitter Aernoudt uit

23/08/10 om 20:01 - Bijgewerkt om 20:01

Rechtstreekse aanleiding voor de beslissing van het partijbureau was kritiek op uitlatingen van Kamerlid Laurent Louis.

Het partijbureau van de Parti Populaire/Personenpartij heeft maandagavond beslist om covoorzitter Rudy Aernoudt uit de partij te zetten.

Rechtstreekse aanleiding is kritiek op Kamerlid Laurent Louis. Daarnaast wordt Aernoudt ervan beschuldigd dat hij geprobeerd zou hebben de partij in handen te geven van voormalige leden van LiDé, zijn vorige partij.

De verwijdering van Aernoudt werd goedgekeurd door 75 procent van de leden van het politiek bureau die aanwezig waren tijdens de vergadering.

Dat Aernoudt wordt uitgesloten, zou het gevolg zijn van clanvorming binnen de partij. Er is sprake van oplopende spanningen tijdens de laatste weken tussen de groep rond enerzijds Aernoudt en anderzijds Mischaël Modrikamen, de andere covoorzitter van de partij.

In de loop van maandag hekelde Aernoudt de kritiek van Laurent Louis op het gedrag van zigeuners, terwijl het Kamerlid daarvoor de steun had gekregen van Modrikamen. Die riep daarop het politiek bureau van de partij samen.

Dat bureau zal na de uitzetting van Aernoudt uit de partij moeten beslissen over het voorzitterschap van de Parti Populaire. De woordvoerder noemde het maandagavond zeer waarschijnlijk dat één iemand voorzitter wordt.

Aernoudt van zijn kant verweet Modrikamen maandagavond enkel te praten over 'veiligheid en soldaten op straat'. Aernoudt beschouwt zich als de hoeder van de waarden van de Personenpartij (waarvan hij het programma samen met Modrikamen heeft opgesteld) en roept degenen die zich niet kunnen verzoenen met het programma op om te vertrekken.

Modrikamen heeft voor dinsdagochtend een persconferentie over de toekomst van de partij bijeengeroepen.

Onze partners