Personeel Leuven Hulp legt werk neer om directeur te steunen

31/10/12 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

Het personeel van de Leuvense hulpgevangenis heeft besloten om het werk neer te leggen nadat directeur Paul Dauwe op vakantie is gestuurd.

Personeel Leuven Hulp legt werk neer om directeur te steunen

© Belga

Het personeel van de Leuvense hulpgevangenis heeft besloten om het werk neer te leggen. De actie van het personeel zou niet worden erkend door de vakbonden.

Volgens de woordvoerder van het gevangeniswezen wil het personeel met zijn actie steun betuigen aan de directeur van Leuven Hulp, Paul Dauwe. Die is op vraag van het gevangeniswezen op vakantie vertrokken na verschillende incidenten in de gevangenis.

Zo werd per ongeluk de verkeerde gedetineerde vrijgelaten en wandelde vorige week bijna nog een andere gedetineerde ongemoeid naar buiten. Het personeel vergat ook de familie te verwittigen van een gevangene die zelfmoord had gepleegd. Woensdag schreef Het Laatste Nieuws dat de gevangenis een sleutel kwijt is die toegang geeft tot alle 180 cellen en 20 afdelingsdeuren.

Nochtans zou de vakantie van directeur Dauwe niet in rechtstreeks verband staan met die incidenten. "Het is zeker niet zo dat de directeur geschorst is", zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het directoraat-generaal Penitentiaire Instellingen. "We hebben hem gevraagd enkele weken vakantie te nemen en hij is daarop ingegaan. Er heerst de laatste tijd een zeer gespannen sfeer in de gevangenis en we willen nu in alle sereniteit de werking van de gevangenis analyseren."

Desalniettemin is het tijdelijke vertrek van de directeur bij het personeel niet in goede aarde gevallen, maar de verschillende vakbonden kunnen zich niet vinden in de staking. "Wij hebben als vakbonden een stakingsprotocol ondertekend en willen ons daaraan houden", zegt Neirynck van de Christelijke ACV. "Als de overlegprocedure wordt opgestart, zullen we aan het overleg deelnemen, maar voorlopig wordt de staking niet erkend." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners